Păstrează temperatura sub control!
Menținerea temperaturii de lucru sub control este una dintre principalele probleme care apar în construcția unui calculator foarte performant. Atât procesorul, cât și placa video generează căldură, ce trebuie eliminată rapid în mediul înconjurător pentru a nu ajunge la un nivel prea ridicat.
Componentele electronice suportă temperaturi destul de ridicate, însă, dacă se trece peste un anumit prag, diferit de la un model la altul, sistemul se blochează, sau chiar se poate defecta iremediabil.
Răcirea chipseturilor electronice se face, de regulă, cu metale înalt conductive, cum ar fi cuprul și aluminiu, acesta din urmă fiind mai puțin conductiv, dar mult mai ieftin. Cuprul, al cărui preț a crescut foarte mult în ultima perioadă din cauza cererii foarte mari venite din partea industriei electrice și electronice, este utilizat pe modelele scumpe sau doar în zona de contact.
ASUS folosește din plin cupru pentru a construi sistemele de răcire DirectCU, ajunse acum la generația a treia. Spre exemplu, acceleratorul grafic ROG Strix GeForce GTX 1070 este echipat cu tehnologie de răcire ASUS DirectCU III, ce presupune un contact direct între GPU și heat pipe-uri pentru un transfer mai bun al căldurii, temperaturile de lucru fiind cu 30% mai joase, comparativ cu designul de referință.
ROG Strix GeForce GTX 1070 integrează, de asemenea, tehnologia ASUS FanConnect, ce rezolvă problema răcirii, oferind un conector cu 4 pini prin care placa video poate fi conectată la ventilatoarele sistemului.
Utilizatorii avansați, care vor să supratacteze atât procesorul, cât și placa video, adoptă răcirea cu lichid. Unele dintre plăcile video și plăcile de bază de la ASUS sunt pregătite din fabrică pentru acest tip de răcire. Răcirea cu lichid este mai eficientă, dacă este corect implementată, și permite atingerea unor frecvențe de lucru mult mai mari.
În termeni generali, placa video nu trebuie să depășească sub nicio formă temperatura de 90 de grade Celsius.