Google vrea mai multă energie verde
Google a anunțat recent că în 2016 a achiziționat energie electrică de la instalații solare și eoliene cu o capacitate însumată de 2600 de MW, având ambiția ca până în 2017 să folosească doar energie regenerabilă. Google a mai subliniat că energia regenerabilă nu numai că a micșorat amprenta de carbon a companiei, dar a fost și ce mai cea mai bună opțiune, întrucât presupune costuri mici.
În interiorul unui centru de date Google
Și alte companii fac eforturi considerabile pentru reducerea consumului de energie. Noile serii de produse ASUS au consumuri reduse de energie, sunt construite cu materiale care nu poluează mediul înconjurător și sunt mai puțin voluminoase, fiind mai ușor de transportat. ASUS folosește ambalaje din carton, inclusiv carton reciclat, imprimat cu cerneală din soia.
ASUS a încercat chiar să înlocuiască plasticul cu lemnul de bambus. În primăvara lui 2010, ASUS lansa laptopul U53F Bamboo ce îmbina productiv pasiunea pentru tehnologie și spiritul nostru Eco. Notebook-ul din bambus și-a făcut intrarea în România în cadrul verde al Parcului Tineretului din București.
La momentul respectiv, pentru lansarea laptopului din bambus U53F, ASUS s-a bazat pe alte două coordonate green: Parcul Tineretului și Ziua Pământului. A identificată o zonă dezpădurită din parc pentru a planta împreună cu jurnalișii și invitații VIP un număr de 50 de copaci Liriodendron și Liquidambar. Plantarea a fost ghidată și monitorizată de personalul administrativ al parcului.
Grija față de mediul în care trăim este un efort al individual și de grup, care ar trebui să ghideze fiecare acțiune a noastră.