Cum să vă protejați gadget-urile de pericolele verii
Pe perioada verii, suntem obișnuiți să ne protejăm cu ochelari de soare, cremă de plajă și pălării de soare. Și partenerii noștri electrici au nevoie de protecție. Dispozitivele mobile sunt expuse la tot felul de primejdii pe perioada verii, iar dacă vrem să le păstrăm alături cât mai mult, trebuie să le acordăm un plus de atenție în vacanță.
Apa și umezeala
Apa este foarte periculoasă pentru dispozitivele electrice. Chiar și cea mai mică picătură care ajunge într-un loc delicat poate crea daune majore. Cu toate că geanta în care este depozitat dispozitivul este impermeabilă, dacă aceasta este prevăzută cu fermoar, apa poate ajunge în zonele critice.
Chiar dacă nu plănuiți să mergeți la plajă, o repriză de alergat poate afecta telefonul sau mp3 player-ul pe care-l țineți în buzunar sau pe mână. Transpirația este și mai periculoasă decât apa obișnuită, din cauza sărurilor pe care le conține. Ele se vor depune pe componentele dispozitivului și nu-i vor permite să funcționeze normal.
Nisip și praf
Tot la plajă întâlnim un alt inamic al gadget-urilor. Nisipul zgârie cu ușurință suprafețele fine. Cu toate că unele ecrane sunt protejate de Gorilla Glass, spatele de plastic este foarte predispus la daune.
Nici praful nu le face viața ușoară dispozitivelor mobile. Dacă gurile de aerisire, difuzoarele sau microfonul sunt acoperite cu praf, nu-și vor mai putea executa cum trebuie task-urile și dispozitivul poate suferi defecțiuni.
Soarele
Lumina și căldura puternică la care sunt supuse dispozitivele portabile când sunt expuse direct la soare sunt cât se poate de dăunătoare. Componentele hardware se încălzesc foarte mult și dispozitivul se poate opri automat. Ecranele LCD se defectează și ajung să nu mai redea corect imaginile. Un ecran Super IPS vă va ajuta mai mult decât unul obișinuit atunci când folosiți tableta sau telefonul în lumină puternică. Chiar și așa nu vă uitați gadgeturile în bătaia soarelui pentru perioade lungi. Temperatura va crește rapid, vă puteți arde sau puteți deforma unele părți din plastic.
Techinstyle.tv vă prezintă o scurtă discuție asupra protejării gadget-urilor de factorii externi într-un video pe care-l puteți urmări mai jos.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=QmbxE3A_IWg&w=600]