Câștigătorii competiției de gaming ROG High School Challenge 2023-2024
Ultimii 16 concurenți rămași în competiția ROG High School Challenge 2023-2024 au concurat în etapa finală organizată pe 21 aprilie 2024. După 14 confruntări desfășurate în cadrul standului Republic of Gamers de la East European Comic Con 2024, cele două finale au fost urmărite chiar pe scena principală din zona de Gaming a evenimentului de la Romexpo, fiind comentate live de Werty și Ovi.
Finala mică și cea mare au urmat mecanismul Best of 3. Mai întâi a fost desemnat ocupantul locului al treilea, prin victoria lui Bogdan Mînzat (Colegiul Național „Matei Basarab”) împotriva lui David Preduț (Colegiul Național „Aurel Vlaicu”).
Un elev de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” a câștigat competiția ROG High School Challenge 2023-2024
Marea finală a scos pe terenul virtual două echipe cu aceeași emblemă. Atât Alexandru Moisii (Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”), cât și Bogdan Argeșanu (Liceul Teoretic „Atlas”) au optat să joace cu lotul Franței.
Meciurile s-au desfășurat pe un laptop de gaming super-performant, anume ROG Strix SCAR 18 (G834) echipat cu procesor Intel Core i9-14900HX și placă video Nvidia GeForce RTX 4090 cu 16GB VRAM.
Câștigătorii ROG High School Challenge 2023-2024
- Alexandru Moisii (Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”) – Premiul I: ROG Strix SCAR 16
- Bogdan Argeșanu (Liceul Teoretic „Atlas”) – Premiul II: ROG Strix 15
- Bogdan Mînzat (Colegiul Național „Matei Basarab”) – Premiul III: TUF F15
Clasamentul profesorilor coordonatori
- Iacob Voichitoniu (Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”) – Premiul I: TUF Gaming A16
- Alin Manuel Chioveanu (Liceul Teoretic „Atlas”) – Premiul II: TUF Gaming F15
- Ionuț Neacșu (Colegiul Național „Matei Basarab”) – Premiul III: TUF Gaming A15
Alexandru Moisii, câștigătorul ROG High School Challenge 2023-2024
Pentru Alexandru Moisii, ROG High School Challenge a început într-un mediu deosebit de competitiv. Din fericire pentru el, a reușit să se califice al treilea pe liceu (din finala mică), având în vedere numărul mare de concurenți înscriși din partea Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”. Etapa de departajare organizată pe 15 aprilie la liceul Tudor Vladimirescu nu i-a pus probleme, reușind să toate meciurile fără să primească vreun gol. A abordat finala de la East Eruropean Comic Con cu încredere în sine și mult optimism.
Astăzi am venit montat și pregătit cu răbdare, gândindu-mă doar la premiul cel mare. Am mai jucat în trecut pe scene și cu audiențe mari în spate. Adică nu m-a influențat atât de mult, dar ca jucător îți dă un boost de energie când vezi oamenii că sar când dai gol… Eu construiesc bine pe atac și cred că 4-4-2 m-a ajutat să-mi creez ocazii, până în meciul 3, când a trebuit să schimb pe 4-3-2-1.
Laptopul acesta îmi vine într-un moment foarte bun, deoarece mă gândeam să-mi achiziționez unul. Mi-am dorit un laptop, deoarece e o opțiune portabilă pentru liceu și pentru facultate în viitor. Deci îl voi folosi ca laptopul meu principal, gaming, teme și altceva.
Cu toate că a demonstrat că e un jucător avansat, Alexandru nu exagerează cu timpul de gaming, în ultimele luni alocând maxim 2 ore pe zi. Atunci când apare un titlu nou, obișnuiește să joace mai mult pentru a se familiariza cu jocul, dar ulterior începe să scadă treptat timpul alocat. „Intru când am energia necesară și când vreau să mă joc, deoarece dacă nu intri când ai poftă de joc, nu o să câștigi niciun meci„, ne-a mărturisit Alexandru Moisii.
Despre ROG High School Challenge 2023-2024
Organizată de ASUS România în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, competiția ROG High School Challenge a cuprins 6 etape de sector, în urma cărora 233 de liceeni s-au calificat într-o etapă de departajare. Pe 15 aprilie la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” au fost desemnați cei mai buni 16 jucători calificați pentru etapa finală de pe 21 aprilie 2024, la East European Comic Con 2024.
Competiția a atras în total 1871 de liceeni, înscriși și îndrumați de 295 de profesori coordonatori, reprezentând 82 de unități de învățământ din capitală. În finală s-au regăsit liceeni de la: Colegiul German Goethe, Colegiul Național „Aurel Vlaicu”, Colegiul Național „Ion Creangă”, Colegiul Național „Matei Basarab”, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, Colegiul Tehnic „Petru Maior”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Dumitru Moţoc”, Colegiul Tehnic Media, Complexul Educațional Laude-Reut, Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, Liceul Teoretic „Atlas”, Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu”, Liceul Teoretic „Nichita Stănescu”, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” și Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”.
Despre inițiativele ASUS pentru tineri
ROG High School Challenge este o competiție complementară concursului ASUS Learn & Compete din primăvară, când s-au testat cunoștințele de TIC ale liceenilor înscriși. Cum abilitățile de utilizare a computerului se dobândesc cel mai ușor prin joc, turneul mizează pe spiritul lor competitiv pentru a consolida o comunitate dinamică de tineri din ce în ce mai avizați în materie de tehnologie. La ROG High School Challenge, liceenii au ocazia să comunice și să concureze cu alți tineri de vârstă apropiată din alte instituții de învățământ din capitală, reuniți fiind de aceeași pasiune pentru gaming.
Jocurile video pot îmbunătăți abilitățile cognitive precum atenția distributivă, memoria și capacitatea de luare a deciziilor. Totodată îi pot ajuta pe tineri în dezvoltarea abilităților de utilizare a echipamentelor hardware și a aplicațiilor software. Nu în ultimul rând, participarea la o astfel de competiție le poate crește motivația de a se implica în activități extra-curriculare și de a-și demonstra propriile abilități.
Începând din 2022, ASUS a organizat numeroase evenimente și concursuri destinate mediului educațional. Dintre acestea, cele mai importante au fost: ASUS Challenge, o ediție desfășurată pe teme de informatică, ASUS Learn & Compete 2023 – o competiție individuală de TIC și ASUS Learn & Compete 2024. Ultima ediție a atras 2709 liceeni îndrumați de 376 de profesori, reprezentând 91 de instituții de învățământ din capitală.