ROG GL702V: Cum se face upgradeul hardware?
ROG GL702V este un laptop de gaming, cu ecran mare și performanțe ridicate, ce se pretează foarte bine și pentru aplicații multimedia sau prelucrări foto/video. Notebookul este compact, are o formă alungită către margini și o construcție ce permite upgradeul rapid. Spre această ultimă caracteristică a sa ne vom îndrepta atenția mai jos.
ROG GL702V este disponibil în mai multe variante hardware, cu ecrane IPS cu rezoluție FullHD sau 4K, cu procesor Intel Core i7 7700HQ sau Intel Core i5 6300HQ. Memoria RAM poate avea 16GB sau 32GB, iar hard diskul de 1TB poate fi împerecheat cu un SSD de 128GB.
Utilizatorii care doresc să schimbe memoriile, hard diskul sau SSD-ul vor afla că GL702V este foarte simplu de desfăcut și upgradat. Accesul la aceste componente enumerate mai sus se face destul de ușor, montajul montajul acestora putând fi făcut chiar și de un utilizator mai puțin avizat.
Spre exemplu, utilizatorii vor putea un modul SSD M.2 cu capacitate mai mare sau vor putea adăuga mai mult RAM, în cazul în care nu a fost deja atinsă valoarea maximă.
Pentur a desface laptopul este necesar să-l întoarceți pentru a desfileta un număr de 10 șuruburi. Patru dintre acestea se află la bază, patru sunt în zona balamalelor iar două pe margini. Șuruburile sunt vizibile și nu sunt camuflate de alte capace sau piese.
După desfiletarea și îndepărtarea șuruburilor, ridicăm capacul cu ușurință, acesta neavând nicio panglică. Dacă există o priză între capacul de plastic și restul carcasei folosiți o bucată de plastic pentru a îndepărta capacul. Nu folosiți surubelnița pentru a nu rupe marginile subțiri ale carcasei de plastic.
La interior, vom vedea sistemul de răcire cu trei ventilatoare și heat pipe-urile de cupru, ce distribuie căldura între componentele fiebinți și radiatoare. Atât procesorul, cât și placa grafică Nvidia GeForce GTX1060, beneficiază de o răcire separată, fiecare componentă având un ventilator dedicat.
So-dimurile de memorie se instalează inserându-le în sloturi la un unghiu de 30 de grade, apăsându-le apoi pâna vor fi prinse în cleme sloturilor. Trebuie să vă asigurați înainte că folosiți module de memorie compatibile.
Unitatea SSD M.2 se montează se montează într-un mod similar RAMului. Un SSD pe interfața M.2 PCIe 3.0 X4 este de patru ori mai rapid comparativ un SSD SATA. Prinderea plăcii SSD este securizată cu un șurub.
Cine va dori să renunțe la hard disk, va putea monta în locul lui un SSD SATA. Bracketul hardului este prins în patru șuruburi.
Ce mai putem observa? Adaptorul WiFi 802.11 AC, bineînțeles bateria, este una cu 4 celule și 76 Whrs.
După ce realizați upgrade-ul prindeți la loc capacul de plastic cu toate cele 10 șuruburi.
În clipul de mai jos puteți să urmăriți o prezentare generală a modelului ROG GL702V.