ASUS a premiat câștigătorii de la Fotbal Robotic
ASUS România susține Campionatul de Fotbal Robotic, identificând în acest demers două elemente din AND-ul companiei: Inovația și Căutarea Incredibilului. Concurenții își provoacă inteligența și abilitățile de programare prin antrenarea roboților pentru un joc atât de popular.
„Tehnologia ne aduce mereu în căutarea incredibilului, cum spune și sloganul nostru. Cu prilejul evenimentelor din cadrul universității Politehnica din București, compania a prezentat un model recomandat și studenților prin flexibilitate și preț – T100 – tableta convertibilă în mini-laptop.” a declarat Liviu Marica, PR & Marketing Manager la ASUS România.
Faza finală a competiției a avut loc vineri, 23 mai 2014, în holul AN al Rectoratului Universității Politehnica din București. Fiecare echipă a fost formată din 5 programatori, fiecare având sarcini precise în cadrul echipei.
Pe primul loc s-a plasat echipa 420 Hex formată din: Vlad-Andrei Dumitru, Teodor Gherasim Nistor, Vlad-Silviu Tureanu, Daniel Dutu și Andrei Bolojan. Locul al doilea a revenit celor de la Prapadul iar locul trei a fost ocupat de echipa Calculated.
ASUS a oferit câștigătorilor următoarele premii:
- Locul #1 – 5 tablete ASUS Fonepad 7 (ME175CG)
- Locul #2 – 5 routere wireless ASUS WL-330N3G
- Locul #3 – 5 căști ASUS In-Ear HS-101 Black
Echipele finaliste – Prapadul, Fireless 2.0, 420 Hex și Calculated – au deja experiența unor confruntări dificile, limbajul de programare, algoritmii și servomecanismele fiindu-le familiare.
Pe lângă echipele plasate pe primele trei locuri, ASUS a oferit alte două premii (o tabletă ASUS Fonepad 7 ME175CG și un router wireless ASUS WL-330N3G) la o tombolă la care au putut participa vizitatorii din holul AN al Rectoratului.
Campionatul de Fotbal Robotic s-a desfășurat pe o durată de trei luni, cuprinzând 12 ateliere de lucru și 6 sesiuni de coaching. Meciurile s-au desfășurat după regulamentul FIRA ce vizează competițiile de fotbal robotic pentru clasa mijlocie.
Roboții din clasa MiroSot sunt bazați pe platforma Arduino și s-au deplasat în teren cu ajutorul comenzilor wireless și al algoritmilor scriși în C++.