HomeProduseLaptopuriNoul TUF Gaming A14 oferă opțiuni flexibile de configurare
Laptop TUF Gaming A14 (2024)

Noul TUF Gaming A14 oferă opțiuni flexibile de configurare

Atunci când puterea întâlnește portabilitatea rezultatele sunt întotdeauna spectaculoase. Pentru că puține dispozitive pot aprinde imaginația și își pot inspira utilizatorii ca un laptop compact și foarte suplu care rulează fără nicio problemă jocurile cele mai solicitante ale momentului.

Laptop TUF Gaming A14 (2024)

Laptop TUF Gaming A14 (2024)

Jocuri de putere

În pofida faptului că este cel mai compact laptop TUF Gaming de până acum, modelul A14 (FA401) se mândrește cu câteva specificații impresionante pentru gaming serios pe sistemul Windows 11. Fiind echipate cu procesoare ce pot urca în gamă până la un AMD Ryzen™ AI 9 HX 370 și de GPU-uri ce pot merge până la un NVIDIA GeForce RTX 4060, A14 poate rula cu ușurință cele mai recente jocuri și este perfect echipat și pentru orice fluxuri de lucru vei dori. Performanța este susținută de până la 32 GB de memorie LPDDR5X la 7500 MHz și până la 4 TB de stocare extensibilă 4.0 (varianta stoc vine cu până la 2 TB).

Cu o asemenea configurație, vei beneficia de un laptop capabil să ruleze grafică high-end cu trasarea razelor într-o manieră fluidă, fără întreruperi și are o putere de calcul mai mult decât suficientă pentru a rula multe aplicații productive în același timp.

Vezi oferta online

TUF Gaming A14 (FA401) – un laptop optim pentru deplasări

Portabilitatea excelentă a acestui model este o caracteristică esențială. Având o greutate de numai 1,46 kg, TUF Gaming A14 este gata să te însoțească în orice călătorie, iar rețelistica WiFi 6E încorporată îți va menține în mod constant conexiunea la viteze de-a dreptul fulgerătoare, oriunde te-ai afla.

Laptop TUF Gaming A14 (2024)

Laptop TUF Gaming A14 (2024)

Un alt element care concură la asigurarea unei portabilități exemplare este bateria sa de 73Wh, care oferă suficientă energie pentru lungi sesiuni de lucru atunci când nu ai o priză în apropiere. Pe partea de divertisment, rularea de multimedia la o calitate superioară poate dura, de asemenea, multe ore, însă jocurile, în funcție de cerințele lor, nu vor rezista prea mult la cele mai bune setări posibile. Va trebui să reziști până ajungi lângă o priză, dacă vrei performanțe excelent în jocuri. Dar poți doar să încarci rapid laptopul la 50% în doar 30 de minute, după care poți continua lucrul mobil  timp de multe alte ore. De asemenea, suportă și încărcare Type-C până la 100W.

Întrucât este un model TUF, laptopul a trecut cu succes printr-o baterie riguroasă de teste MIL-STD-810H, inclusiv căderi, vibrații, umiditate și temperaturi extreme. Fiabil chiar și în cele mai dure condiții, A14 este mai mult decât capabil să reziste loviturilor accidentale și oricăror mici incidente ce pot surveni în viața de zi cu zi.

TUF Gaming A14 dispune de un sistem avansat de răcire 

Componentele puternice cu care este echipat acest model necesită o răcire puternică, motiv pentru care inginerii ASUS au echipat laptopul cu o întreagă suită de tehnologii pentru a-l menține la performanțe maxime. Tastatura a fost reproiectată pentru a spori admisia fluxului de aer și a reduce temperaturile de suprafață, iar în combinație cu lamelele ultra-subțiri ale radiatorului și ventilatoarele cu 89 de pale, A14 îți poate oferi performanțe maxime pentru anii care vin.

Laptop TUF Gaming A14 (2024)

Laptop TUF Gaming A14 (2024)

TUF Gaming A14 dispune de un radiator mare în spate, care profită la maximum de carcasa de 14 inchi. Această evacuare dorsală menține aerul fierbinte și zgomotul ventilatorului îndreptate departe de tine și de mâinile tale, pentru o experiență mai rece și mai silențioasă. Un filtru montat  deasupra intrărilor de aer ale A14 ajută la menținerea prafului la distanță, permițând procesorului și GPU-ului să respire mai ușor. Energia termică a A14 este disipată de două radiatoare, fiecare fiind dotat cu lamele de cupru ultra-subțiri de numai 0,1 mm. Dar nu tot aerul trebuie să fie trimis către radiatoarele din cupru. Ventilatoarele au decupaje calculate cu precizie pentru a direcționa fluxul de aer către componentele interne, cum ar fi modulele de memorie și VRM

Performanțe amplificate cu suportul AI

Placa grafica pentru laptop de până la NVIDIA GeForce RTX™ 4060 vine echipată cu tehnologii accelerate de AI precum DLSS 3.5 cu Frame Generation și Ray Reconstruction și oferă puterea a 233 de tera operațiuni pe secundă (TOPS) pentru calculele AI. TUF Gaming A14 suportă, de asemenea, NVIDIA® Advanced Optimus, permițând o performanță excelentă atunci când ai nevoie și de o durată de viață superioară a bateriei atunci, iar cu un TGP maxim de 100W cu Dynamic Boost, această mașină compactă este pregătită pentru următoarea ta aventură.

Construite pentru era inteligentei artificiale, GPU-urile GeForce RTX™ și NVIDIA RTX™ dispun de nuclee Tensor AI specializate care oferă performanță de ultimă oră și capabilități de ultimă generație. De la creativitate îmbunătățită și productivitate ultra-eficientă și până la jocuri extrem de rapide, RTX oferă cea mai bună putere AI pe PC-urile Windows.

În afara jocurilor, asistentul inteligent al Microsoft este întotdeauna la îndemână. Copilot din Windows 11 îți completează capacitățile și creativitatea cu răspunsuri relevante, rezumă e-mailurile și oferă îndrumare personalizată.

Poți obține toate acestea cu un simplu clic pe butonul de mai jos:

Vezi oferta online