Viitorul sistemelor portabile – Asus VivoTab RT TF600
Viitorul laptopului este bazat pe tehnologiile recent ieșite din laborator iar ASUS nu face nicio concesie în ce privește experimentarea și inovarea în acest domeniu.
Dan Dragomir, redactor la computerblog.ro, apreciază modelul Asus VivoTab RT TF600 drept viitorul sistemelor portabile.
Asus VivoTab RT TF600 este un gadget de tip Transformer, dar această serie nouă vine cu platorma Windows RT, sistemul de operare conceput de Microsoft pentru tablete pe arhitectura ARM. Mi se pare că ăsta este viitorul sistemelor portabile, a laptopului cum îl știam pînă acum, iar sistemul de operare mi-a lăsat o impresie foarte bună, mi se pare mai bine lucrat ca Windows 8. Iar designul și finisajele mi se par peste Transformer. Astfel, avem un gadget care îmbină dotările hardware, un concept inedit, design și finisaje foarte bune și platforma software complet nouă. Să vedem dacă vă coving că este un produs cu adevărat special.
Asus VivoTab RT TF600 dispune de un ecran Super IPS+ cu rezoluția de1366 × 768 pixeli, luminozitate 600 cd/m2 și un unghi de vizualizare de 178 de grade. Chipset-ul Nvidia Tegra 3, tactat la 1,3 GHz, rulează sistemul de operare Windows RT și nu Android așa cum ne-a obișnuit până acum. Portabilul este echipat cu 2GB de memorie RAM, mai mult decât suficient pentru un model cu arhitectură ARM.
Cu o greutate de numai 525 de grame și o grosime de 8,3 milimetri, Asus VivoTab RT TF 600 nu are concurență pe acest segment. Mai adăugăm că bateria oferă o autonomie de 9 ore iar dock-ul cu tastatură vine cu propria baterie integrată.
Dan Dragomir mai adaugă în review-ul scris pe computerblog.ro :
Gadgetul Asus mi-a făcut o impresie foarte bună, arată și se mișcă impecabil. Display-ul este foarte bun, imaginea este extraordinară fără să fie Full HD. Grafica Windows RT este foarte bună, aș zice că încă o platformă mobilă bate Androidul la partea de grafică – și în meniuri și în aplicații sau jocuri. Plus de asta se mișcă foarte bine, rapid, fără probleme. Și la pornire, dar și la rularea de aplicații, la internet, Windows Store, download și instalarea de aplicații. Dar într-adevăr, prima impresie pozitivă este afectată de lipsa unor aplicații de bază.