PREZENTARE VIDEO: ZenBook Flip S UX371 cu ecran tactil OLED 4K, un laptop acrobat de top
Laptopurile convertibile de la ASUS nu au fost niciodată mai ușoare și mai puternice decât acest ZenBook Flip S UX371. Remarcabil din primul moment, grație carcasei din aluminiu, acest model are o mulțime de caracteristici noi, menite să-i ia prin surprindere chiar și pe cei mai bine informați fani ai tehnologiei. UX371 are o greutate de numai 1,2 Kg și o grosime de 13,9 mm.
Laptopul este asamblat într-o carcasă din aluminiu, cu finisaje fine în tema Jade Black cu elemente tăiate cu diamantul Red Copper și cercurile asimetrice de pe capac, emblematice pentru gama ZenBook. Forma fluidă are la interior o structură ranforsată care-i conferă durabilitate.
Balamalele duble ErgoLift 360, care permit rotația ecranului la 360 de grade sunt mai mici și mai solide, în proiectarea lor fiind implicate metale rezistente. UX371 poate fi utilizat ca laptop, tabletă, stand sau cort, ecranul putând rămâne înclinat la orice unghi. Utilizat ca laptop, balamaua înclină tastatura pentru a tasta ceva mai confortabil, dar mărind totodată spațiul de sub carcasă, pentru o disipare mai rapidă a căldurii.
ZenBook Flip S UX371 are un super ecran tactil OLED 4K
Pentru calitatea imaginii și alte vreo 4 argumente de le-am pregătit dinainte pe foaie, ecranul e cel mai interesant și cel mai spectaculos, impactul fiind chiar în fața ochilor utilizatorului. Avem panou OLED 4K UHD, cu rame NanoEdge – adică margini foarte înguste, o acoperire cromatică largă și culori vii, specifice acestui tip de matrice.
Acoperă 100% paleta DCI-P3 din domeniul cinematografic, 133% paleta sRGB și este certificat PANTONE. Mai mult, calitatea imaginii nu este afectată atunci când îi diminuăm luminozitatea. Pe un OLED, imaginile vor arăta la fel.
Lucrăm mult pe laptop în aceste vremuri, când distanțarea și digitalizarea îți pun un ecran în față pentru 8-10 ore pe zi. Ochii tăi primesc prea multă lumina albastră dăunătoare de la un LCD. Ai grijă de ochii tăi, activează filtru de Blue Light, iar ai această posibilitate optează pentru un ecran OLED.
Acest tip de panou reduce cu până la 65 – 70% cantitatea de lumină albastră dăunătoare ochilor, comparativ cu unul LCD. Pentru că spectrul de culoare e calibrat de așa natură la OLED, nefiind necesară aplicarea unui filtru, care în mod evident ar schimba culorile.
Pe de altă parte, negrul pe un OLED e negru adevărat. Pe ecranul OLED este iluminat fiecare pixel în parte, nu ca la un LCD care apelează la 50-60 de LED-uri pentru iluminare. În acest mod, luminozitatea pe OLED urcă până la 500 niți, iar contrastul până la 1.000.000:1.
Și un ultim argument pentru OLED, ar fi timpul de răspuns ultra-rapid. Acțiunea de pe ecran devine foarte fluidă, răspunsul fiind instantaneu (0,2 milisecunde). Efectul de blur este eliminat, iar acțiunea dintr-un joc are latențe foarte mici.
Ecranul acesta e argumentul să alegi un UX371 cu OLED. Pe piață pot fi întâlnite și configurații cu LCD, iar pe altă parte ASUS aduce și modelul UX363 cu OLED FullHD și nu 4K. Deci sunt variante pentru cerințe și bugete diferite.
Ecranul – indiferent de panou – suportă noul stylus activ ASUS Pen, cu 4096 de niveluri de presiune, graficienii având posibilitatea de a crea schițe și materiale vizuale direct dintr-o canapea confortabilă și din imaginația lor debordantă, fără să pună mâna pe mouse.