Culori mai intense pe laptopurile ASUS cu ecrane OLED
Cele mai spectaculoase laptopuri de la ASUS folosesc ecrane OLED cu rezoluție 4K pentru a oferi imagini bine definite, cu nuanțe intense. Laptopul ASUS ZenBook Pro Duo UX581LV este acum echipat cu procesoarele Intel Core i9-10980HK din generația a zecea, cu frecvențe ce urcă până la 5,3GHz și cu până la 32GB de memorie RAM. Ecranul său OLED cu rezoluție 4K este susținut de un accelerator grafic NVIDIA GeForce RTX 2060 cu 6GB de memorie video.
OLED (organic light-emitting diode sau LED organic) este o tehnologie ce folosește o diodă în care lumina este generată de un compus organic. Oamenii au fost fascinați încă din antichitate de capacitatea Licuricilor (fam. Lampyridae) de a genera lumină. În era tehnologiei, Licuricii au intrat pe mâna cercetătorilor, secretele bioluminiscenței lor fiind descifrate pas cu pas. În consecință, panoul OLED este inspirat tocmai de aceste insecte și nu folosește o matrice LED suplimentară pentru a genera lumină, așa cum se întâmplă în cazul panoului cu cristale lichide.
Vezi oferta ASUS ZenBook Pro Duo UX581LV
Culorile generate de panourile OLED sunt intense, cu un contrast ridicat, imaginile fiind apropiate de culorile reale, din natură. În cazul ecranului OLED 4K cu diagonala de 15,6 inchi, montat pe ZenBook Pro Duo UX581LV, densitatea ridicată a pixelilor îi dă posibilitatea de a genera contururi bine definite și imagini de o claritate extraordinară, pe care nu le veți găsi pe alte tipuri de ecrane.
ZenBook Pro Duo oferă o precizie a culorilor Validata PANTONE și suportă un spectru de culori deosebit de larg, acoperind în proporție de 100% gama DCI-P3. Spațiul de culoare DCI-P3, utilizat pe scară largă în industria cinematografică, devine alegerea preferată a profesioniștilor din segmentul creativ datorită spectrului de culori posibile.
ASUS ZenBook Pro Duo UX581LV dispune pe lângă ecranul principal OLED 4K de un al doilea ecran 4K tactil, montat deasupra tastaturii, ce se întinde pe întreaga lățime a laptopului. Acesta se numește ScreenPad Plus (vezi un tutorial de utilizare) și interacționează perfect cu ecranul principal, utilizatorul având posibilitatea să gliseze ferestrele de pe un ecran pe altul, în funcție de cum dorește să lucreze.